Sposób przygotowania

Z oliwy, musztardy, octu przyrządzić sos, posolić i popieprzyć, wymieszać. Pory ovczyścić, nakroić płytko po długości i wrzucić do osolonego wrzątku. Gotować
kilka minut, odsączyć i ostudzić. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę. Nastepnie delikatnie ze skórki wyjąć miąższ, pokroić go w dużą kostkę i skropić sokiem z cytryny.
Pory pokroić na 2-3 centymetrowe kawałki. Jajka ugotować i pokroić w kostkę, Por, awokado i jajka delikatnie wymieszać, polać przygotowanym sosem i posypać posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    pycha:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    super sałatka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Granita

    intrygujące zestawienie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !