Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledziki w sosie koperkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie 300 g
sok z cytryny 1/2 szklanki
majonez 100 g
jogurt naturalny 100 g
koperek 1 pęczek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Śledziki w sosie koperkowym

Sok z cytryny wymieszać z 1/2 szklanki wody. Śledzie umyć i zalać przyrządzoną mieszanką. Odstawić na dwie godziny i po upływie tego czasu odsączyć. Koper wymieszać z majonezem i jogurtem, doprawić do smaku. Śledzie umieścić w słoiku i zalać sosem. Dokładnie wymieszać z sosem i wstawić do lodówki na kilka godzin

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 06.10.2012 10:15
bardzo lubie
traktorek 03.09.2012 17:45
a to smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak