Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

stefanka z serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
jaja 6 szt
miód 2 lyzki
cukier 55 dag
Soda oczyszczona Prymat 1 lyzeczka
ser 1,2 kg
masło 50 dag
mleko 1/2 szklanki
budyń 1 szt
cukier puder 4 lyzki
kakao 1 lyzka

Przepis i sposób przygotowania na: stefanka z serem

ciasto:
z maki, 2 jaj, miodu, kostki masla, 25 dag cukru i sody zagniesc ciasto, walkowac cienkie placki i piec ok. 5 minut na zloty kolor ( upiec tyle plackow ile wyjdzie z ciasta dostosowujac do wlasnej formy na ciasto )

masa;
koastke masla i ser przepuscic przez maszynke, dodac 4 jaja i cukier, zagotowac
budyn rozrobic z mlekiem, wlac do sera, ponownie zagotowac

placki przekladac ciepla masa serowa

ostatnia polac polewa kakowa zrobiona z 2 lyzek masla, cukru pudru, 4 lyzek wody i kako.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 05.11.2012 08:17
apetyczne ciacho
dorotka0000025 28.10.2012 11:07
dziekuje
dorotka0000025 28.10.2012 11:07
dziekuje
Magdalena1110 07.10.2012 16:27
dobre
Izabela28 16.02.2012 20:19
aż ślinka leci:)
motomaniak 17.12.2011 13:48
zjadbym.....
dorotka0000025 12.12.2011 12:29
i jak marto smakowalo ciacho?
marta1371 24.08.2011 23:54
Jutro przygotuję według tego przepisu
traktorek 14.05.2011 16:04
musi super wyglądać
iga2 19.04.2011 17:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak