Sposób przygotowania

brzoskwinie pokroic ( 6 polowek ) na duze czastki
z cukru i 1/4 szklanki wody zagotowac syrop
jabka pokroic na cienkie plasterki, wlozyc do syropu, gotowac az sie zeszkla, wyjac z syropu
drozdze rozprowadzic zmlekiem i lyzeczka cukru i maki
odstawic do wyrosniecia
rozczyn wyrobic z maka, zoltkami, cukrem pudrem, cukrem waniliowym
odstawic by wyroslo
dodac roztopione maslo i ponownie wyrobic
podzielic ciasto na trzy czesci
rozwalkowac na jednakowe placki
do formy wlozyc pierwszy placek
rozlozyc polowe brzoskwin, jablek i rodzynek
przykryc drugim plackiem,
ulozyc kolejna warstwe owocow
przykryc trzecim plackiem
poczekac az ciasto wyrosnie
upiec w srednio goracym piekarniku
posypac cukrem pudrem

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    iga2

    super ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    darus

    pycha
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    fajny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Lubię to
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    krystyna24

    fajne
  • 3
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    dziekuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    m1monika

    ale pychotka :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !