Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce razem z 1 cebulką. Dodac jajko, mąkę, doprawić sola i pieprzem. Usmażyć placki ziemniaczane.
Sos : Mięso wołowe pokroić w kostkę, wrzucić na rostopione masło na patelni, dusić około 15 min. Nastepnie podlać troszkę wodą i dodac 1 kostkę rosołową. Na osobnej patelni dusić cebulkę pokrojona w kostkę razem z pieczarkami pokrojonymi w krążki. Gotowe przełożyć do sosu. Po około 1 h dodać do sosu przecier pomidorowy, pieprz, sól i jedno opakowanie sosu pieczeniowego ciemnego. Wszytsko dokładnie zamieszać. Gdyby sos był za rzadki dodać jeszcze 1 łyżkę mąki, w zależności ile jest sosu. Na samym końcu pokroić ogórki kiszone w krażki i dodać do sosu. Gotowe placki przełożyć na talerz i polać sosem. Na wierzchu można zrobić kleks śmietaną. Podawać z żółtym serem i mixem papryk pokrojonych w kosteczkę ( jako dodatek) Smacznegooooo !!!

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    W składnikach gdzie jest napisane w/g uznania papryka powinno być w/g uznania mix papryk :) Nie chciało mi załadować przepisu i musiałam zmienić :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    też robię tylko troszeczkę inaczej
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ja również
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    moje ulubione danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    placki po węgiersku są bajecznie pyszne, ostatnio to moje ulubione danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    bardzo lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    gotowy sos pieczarkowy?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !