Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki nadziewane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
masło 3 łyżki
jajko 1 szt
mleko 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
ser gouda 0.5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki nadziewane

Nagrzać piekarnik do 200stopni.Każdego ziemniaka zawinąć oddzielnie w folię aluminiową,nakłuć widelcem i piec przez 1.5godziny.Od góry odkroić półcentymetrowy plaster,wykroić miąższ bez uszkodzenia skóry.Miąższ zemleć w maszynce,dodać pozostałe składniki oprócz tartej bułki.Faszerować powstałą masą ziemniaki,posypać tartą bułką i zapiekać na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak