Sposób przygotowania

Cytrynę dobrze sparzyć i zetrzeć skórkę z 1/3 części.Cebulę kroimy w piórka i wkładamy na patelnie z natką pietruszki,zielem ,pieprzem,liściem laurowym gozdzikiem i skórką z cytryny,zalewamy wszystko wodą i gotujemy póżniej dusimy 20 min.Filety układamy na talerzu skrapiamy je sokiem z cytryny,po 20 min wkładamy ją na patelnie do cebuli i dusimy razem 10 min.250 ml wywaru przelewamy do rondelka i gotujemy aż połowa wyparuje,następnie dodajemy musztardę i stopniowo dodajemy masło wszystko mieszamy,doprawiamy solą i pieprzem.Uduszoną rybę kładziemy na talerzu i polewamy powstałym sosem.Taka rybka pasuje do ziemniaków i gotowanych warzyw.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !