Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po niemiecku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
cytryna 1 szt
natka pietruszki
ziele angielskie 6 szt
Goździki całe Prymat 1 szt
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
masło 6 łyżek
sól
pieprz
filet z dorsza 85 dkg
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po niemiecku

Cytrynę dobrze sparzyć i zetrzeć skórkę z 1/3 części.Cebulę kroimy w piórka i wkładamy na patelnie z natką pietruszki,zielem ,pieprzem,liściem laurowym gozdzikiem i skórką z cytryny,zalewamy wszystko wodą i gotujemy póżniej dusimy 20 min.Filety układamy na talerzu skrapiamy je sokiem z cytryny,po 20 min wkładamy ją na patelnie do cebuli i dusimy razem 10 min.250 ml wywaru przelewamy do rondelka i gotujemy aż połowa wyparuje,następnie dodajemy musztardę i stopniowo dodajemy masło wszystko mieszamy,doprawiamy solą i pieprzem.Uduszoną rybę kładziemy na talerzu i polewamy powstałym sosem.Taka rybka pasuje do ziemniaków i gotowanych warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 28.08.2011 12:38
fajny pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak