Sposób przygotowania

Ciasto: Jajka ubijamy z cukrem do białości, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na szeroką blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy do 15 min. Upieczoną roladę jeszcze gorącą zwijamy w rulon.

Krem: Śmietanę zagotować z białą czekoladą i ostudzić (przed ubijaniem schłodzić), ubić na gęsty krem.
Galaretkę ugotować i ostudzić.
Zimną roladę rozwinąć, na jednym brzegu posmarować gęstniejącą galaretką i uzupełnić kremem śmietankowym (pamiętając o zostawieniu do dekoracji). Zwinąć delikatnie roladę, posmarować resztą kremu, posypać wiórkami z czekolady i ułożyć beziki. Schłodzić.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    cudnie wygląda
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Pyszności:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    piękna i pyszna
  • 3
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Rewelacyjnie wygląda:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Bardzo lubię rolady, a ta wygląda bardzo apetycznie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !