Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledż po japońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 800 g
majonez 200 g
jabłko 2 szt
jajko 5 szt
fasola 150 g
cebula 150 g
zielenina do dekoracji
papryka czerwona do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Śledż po japońsku

Śledzie przygotować,opłukać,pokroić na porcje,jajka ugotować na twardo,obrać,pokroić na połówki,fasolę ugotować na miękko,odcedzić ,ostudzić,jabłka i cebulę obrać i pokroić w kostkę,wszystkie składniki wymieszać z majonezem,dodać szczyptę soli i cukru,na wierzchu sosu ułożyć połówki jajka
obok siebie i na jajkach położyć pokrojonego śledzia,udekorować zieleniną i papryką,podawać z pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 11.03.2011 13:21
ciekawe
patusia 10.03.2011 21:28
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak