Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JAJKA PO SZKOCKU

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 225 gram
gałka muszkatołowa starta 1 szt
tymianek 1 gałązka
mąka 25 gram
jajko 1 szt
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
natka pietruszki 1 łyżka
jajko ugotowane na twardo 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: JAJKA PO SZKOCKU

Jajka gotujemy na twardo,gdy ostygną obieramy ze skorupek,mięso mielone mieszamy z przyprawami i dzielimy je na 6 równych części.Mąke mieszamy z odrobiną soli i pieprzu,obtaczamy w tym jajka i obklejamy je mięsem mielonym,następnie obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym tłuszczu do otrzymania złotej barwy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 02.03.2017 11:46
uwielbiam takie jajka
pacpaw 13.05.2012 20:55
robię podobnie. Super są takie jajeczka
Teresa19 14.04.2011 07:59
Fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak