Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smarowidełko z makreli wędzonej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 szt
Masło /masło roślinne/ 1 łyżka
serek topiony śmietankowy 1 szt
cebula 0,5 szt
sól, pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 1 - 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Smarowidełko z makreli wędzonej

Rozetrzeć drewnianą łyżką serek, dodać masło i jeszcze chwilkę ucierać razem. Dodać makrelę obraną ze skóry i ości rozdrobnioną widelcem. Posiekać i dodać jajko /jajka/ na twardo i drobniutko posiekana cebulę. Przyprawić sola i pieprzem. Odstawić na godzinę \"do przegryzienia się\" smaków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 11.06.2012 09:35
smaczne
TyTaN 02.04.2012 18:46
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak