Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
włoszczyzna 1 (bez kapusty)
grzyby suszone 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Moczymy suszone grzyby.
Zalewamy obraną i pokrojoną włoszczyznę 1 litrem wody i gotujemy.
Do wywaru dodajemy wodę z moczonych grzybów.
Gotujemy i odcedzamy wywar.

Grzyby drobno kroimy i dodajemy do zupy.
Gotujemy jeszcze razem do miękkości grzybów.
Doprawiamy solą i pieprzem, robimy zasmażkę i rozprowadzamy.
Podajemy z drobnym makaronem lub lanymi kluseczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 29.09.2011 18:14
ale ładnie ozdobiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak