Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka szpinakowo-łososiowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 1 kg
łosoś 300 g- filety
cebula 1 szt
mleczko kokosowe 100 ml
wiórki kokosowe 2 łyżki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka szpinakowo-łososiowa

Do 2 garnków wlać wodę i ją osolić-do pierwszego garnka wrzucić łososia i gotować aż do miękkości, a w drugim do wrzącej wody wrzucić szpinak. Gotować około 10 minut. W międzczasie cebulę obrać i pokroić na cienkie plasterki. Przygotowany szpinak odsączyć na durszlaku(najlepiej przelać go zimną wodą i odsączyć!). Przygotowany szpinak umieścić w misce i wymieszać z łososiem, cebulą,mleczkiem kokosowym i wiórkami kokosowymi. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak