Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramisu brzoskwiniowo-pistacjowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 10 szt
likier amaretto 4 łyżki
cukier 4 łyżki
miód 2 łyżki
herbatniki 6 szt
jajko 4 szt
pistacje bardzo drobno posiekane, do deko
serek mascarpone 125 g

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramisu brzoskwiniowo-pistacjowe

Brzoskwinie obrać, pozbawić pestek i pokroić na mniejsze części, gotować je z miodem(przez kilka minut). Białka odzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka zmiksować z cukrem na jednolitą masę, następnie dodać do tego serek i wszystko ze sobą wymieszać. Do powstałej masy dodać ubite białka i wszystko ze sobą połączyć. Przygotować 4 pucharki: i umieszczać w nich warstwami brzoskwinie, namoczone w likierze herbatniki, przygotowaną masę itp. aż do skończenia składników. Przed podaniem schłodzić w lodówce i udekorować rozdrobnionymi pistacjami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak