Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowa patelnia z maślakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maślaki 70 dag
ziemniaki 70 dag
cienka dobra kiełbasa 30 dag
cebula 1 szt
sól, pieprz
olej
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowa patelnia z maślakami

Ziemniaki ugotować w mundurkach wystudzić, obrać i pokroić na cząstki. Cebulę obrać, pokroić w cienkie piórka i zeszklić na oliwie. Kiełbasę pokroić w kostkę dodać do cebuli i podsmażyć. Grzyby oczyścić, umyć pod bieżącą wodą i pokroić na niezbyt małe kawałki. Dodać do cebuli z kiełbasą i smażyć 25 min. Włożyć ziemniaki i smażyć jeszcze ok.10 min. Doprawić solą i pieprzem wg smaku. można posypać zieloną pietruszką lub koperkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 16:06
Już niedługo zaś będzie się je zbierać i smażyć.
SmacznaPyza 11.03.2011 10:09
ale to będzie pyszne jedzonko! mniam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak