Sposób przygotowania

Składniki:
marchew
młoda cukinia
15 dag fasolki szparagowej
po10 dag kukurydzy i groszku , świeżych lub mrożonych
40 dag makaronu kokardki
2 łyżki masła
sól
pieprz
150 ml słodkiej śmietanki
bazylia
tymianek
4 łyżki parmezanu startego


Wykonanie:
Umyć warzywa, marchew pokroić w kostkę, cukinie na poprzeczne kawałki, i fasolkę szparagową na pół. Ugotować makaron, w rondelku roztopić masło , wsypać groszek i kukurydze i pokrojone warzywa. Smażyć przez 3 minuty. Wlać kilka łyżek wody, osolić, posypać pieprzem i i dusić pod przykryciem.Dodać śmietanę i zioła, podgrzać , niedoprowadzając do wrzenia. Odsączony makaron pomieszać z sosem i posypać parmezanem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !