Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z solą,zrobić kopczyk a w nim dołek i wlać roztrzepane jajko,dolewając po trosze gorącą wodę,a potem roztopione masło.Wyrobić,przykryć i odstawić na 15 minut.Mak przygotować jak do makowca.Ciasto rozwałkować na grubość 0,5 centymetra i wykrawać dużym kubkiem krążki.Na środek każdego nałożyć masę makową,unieść brzegi i zlepić jak sakiewki.Gotować w osolonym wrzątku jak pierogi

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Takiego wynalazku jeszcze nie jadłam:)
  • 4
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ciekawe jak makuje
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    smacznie
  • 4
    original
    Opublikowano

    teresa18

    zaskakująca propozycja wykorzystania maku
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    tak nie robiłam ani nie jadłam,ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    musi być dobre, trzeba zrobić
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajny pomysł
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pomysłowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pomysł wyśmienity
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Misterna robota, wyglądają bardzo efektownie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pysznie się zapowiadają
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszne sakiweki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !