Sposób przygotowania

Marchew obieramy, myjemy, wrzucamy do garnka. Dodajemy udka kurczaka, zalewamy wodą, gotujemy, aż mięso i marchewki będą miękkie. Następnie mięso oddzielamy od kości, marchewkę kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, kroimy w plasterki lub półplasterki. Bulion doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku, dodajemy pokrojoną natkę pietruszki. Dodajemy żelatynę w proporcji podanej na opakowaniu, odstawiamy do ostygnięcia.
W międzyczasie kukurydzę oraz groszek osączamy. Przygotowujemy plastikowe kubeczki.
Do każdego wlewamy trochę galaretki, wstawiamy na kilka minut do zamrażalki, aby dobrze stężała.
Następnie wkładamy po plasterku jajka oraz warstwę groszku, zalewamy odrobiną galarety, wstawiamy do zamrażalki. Następnie wkładamy warstwę mięsa, zalewamy galaretą, wstawiamy do zamrażalki. Na mięso wykładamy warstwę kukurydzy, zalewamy galaretą, wstawiamy do zamrażalki. Ostatnią warstwę robimy z marchewki, zalewamy galaretą, wstawiamy kubeczki na kilka godzin do lodówki.
Po tym czasie wykładamy galaretę z kubeczków, dekorujemy.

profil madi356

Dodaj komentarz:
Dodaj »

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    fajnie kolorowe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    fantasyczne!!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Mniam
  • 0
    lazur
    Opublikowano

    Misia13

    apetycznie..
  • 1
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    też robię! :) super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !