Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WĄTRÓBKA DROBIOWA Z JABŁKAMI

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątrubki z drobiu 0,5 kg
jabłka 250 gram
mleko
cebula 2 sztuki
tłuszcz
sól do smaku
piwo do smaku
majeranek do smaku
wino białe wytrawne 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: WĄTRÓBKA DROBIOWA Z JABŁKAMI

Wątróbki umyć, namoczyć w mleku i odstawić do chłodnego miejsca na kilka godzin. Po tym czasie wątróbki obrać z błon (duże przekroić na pół) i usmażyć z obu stron. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na cząstki. Cebulę posiekać i usmażyć razem z jabłkami, dodać do wątróbki, zalać winem, posypać majerankiem solą i pieprzem. Całość dusić pod przykryciem ok 8 minut. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

09.01.2014 08:25
A gdzie jest przepis na wątróbki drobiowe posypane przyprawą do indyka,z jabłkami,miał byc tu podany nie zapisałam,a wyglądały ładnie,ciekawe jak smakują.Teraz pewnie już się nie dowiem.Dziękuję za informacje podawane w programie!!
Misiakova 19.04.2012 19:23
pycha
bami 10.03.2011 19:48
wątrÓbki te wydają się być w porządku ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak