Sposób przygotowania

Wątróbki umyć, namoczyć w mleku i odstawić do chłodnego miejsca na kilka godzin. Po tym czasie wątróbki obrać z błon (duże przekroić na pół) i usmażyć z obu stron. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na cząstki. Cebulę posiekać i usmażyć razem z jabłkami, dodać do wątróbki, zalać winem, posypać majerankiem solą i pieprzem. Całość dusić pod przykryciem ok 8 minut. SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    wątrÓbki te wydają się być w porządku ;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    pycha
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    A gdzie jest przepis na wątróbki drobiowe posypane przyprawą do indyka,z jabłkami,miał byc tu podany nie zapisałam,a wyglądały ładnie,ciekawe jak smakują.Teraz pewnie już się nie dowiem.Dziękuję za informacje podawane w programie!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !