Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec ` domowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 0,5 kg
masło 1/2 kostki
żółtko jajek 5 szt
mleko 1 szkl
drożdże 50 gram
białko do smarowania
masa makowa 1 szt
cukier puder 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec ` domowy

Z drożdży i ciepłego mleka zrobić zaczyn i odstawić w ciepłe miejsce.Jak wyrośnie dodać pozostałe składniki,masło na końcu.Wyrobić i odstawić do wyrośnięcia.Ciasto rozwałkować na prostokąt, posmarować masą makową i zwinąć wzdłuż krótszego boku.Odstawić jeszcze na kilka minut do wyrośnięcia,piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni około godziny.po upieczeniu wystudzić posmarować lukrem i posypać pokrojonymi orzechami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 24.01.2014 17:53
taki lubię
Łukasz15 29.07.2013 09:52
Bardzo lubię
Grazyna0211 09.05.2013 13:26
bardzo taki lubimy pyszny jest
anemon 15.12.2012 12:39
Domowe makowce są najsmaczniejsze.
Seba 17.08.2012 10:44
pycha
jeanette_v 18.04.2012 10:04
Mega pomysłowe i kreatywne a zarazem inowacyjne ciasto,...
junox 02.01.2012 15:34
pyszny
Wacław 15.12.2011 09:50
domowy zawsze najsmaczniejszy !
Dorian 03.12.2011 13:51
apetycznie wyglada
kate.500 28.10.2011 08:45
smaczny
IZABELA29 06.08.2011 16:23
pięknie wygląda mi nigdy taki fajny nie wychodzi
alaaa 01.07.2011 19:43
super na święta
ben-ka 11.03.2011 09:47
Poproszę kawałek do kawy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak