Sposób przygotowania

Z drożdży i ciepłego mleka zrobić zaczyn i odstawić w ciepłe miejsce.Jak wyrośnie dodać pozostałe składniki,masło na końcu.Wyrobić i odstawić do wyrośnięcia.Ciasto rozwałkować na prostokąt, posmarować masą makową i zwinąć wzdłuż krótszego boku.Odstawić jeszcze na kilka minut do wyrośnięcia,piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni około godziny.po upieczeniu wystudzić posmarować lukrem i posypać pokrojonymi orzechami

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Poproszę kawałek do kawy:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    super na święta
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pięknie wygląda mi nigdy taki fajny nie wychodzi
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    apetycznie wyglada
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    domowy zawsze najsmaczniejszy !
  • 1
    original
    Opublikowano

    junox

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeanette_v

    Mega pomysłowe i kreatywne a zarazem inowacyjne ciasto,...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Domowe makowce są najsmaczniejsze.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo taki lubimy pyszny jest
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo lubię
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    taki lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !