Sposób przygotowania

Przygotowujemy ciasto: z drożdży, pół szklanki mleka oraz łyżki cukru przygotowujemy rozczyn. Gdy rozczyn wyrośnie dodajemy mąkę, resztę mleka, pozostały cukier, żółtka oraz aromat. Zagniatamy ciasto i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Następnie po wyrośnięciu cisto rozwałkowujemy, kroimy w trójkąty. Każdy trójkąt ciasta smarujemy dżemem, zwijamy w rogaliki. Układamy na blasze i odstawiamy do wyrośnięcia na około godzinę. Pieczemy 20-30 minut w temp. 190*C.
Po upieczeniu polewamy lukrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jak te malowane :o)
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Mniam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    śliczne rogaliczki :) i jakby na mojej tacy leżały:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Ibag24

    pięknie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !