Sposób przygotowania

Mięso oczyścić, zalać wrzątkiem powstałym z połączenia wody, octu, liścia laurowego, gałki muszkatołowej, ziela angielskiego i soli. Całość odstawić do chłodnego miejsca na 24 godziny (co jakiś czas mięso obracać). Następnie mięso osuszyć, posypać mąką i zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, dodać poszatkowaną cebulę, całość skropić wodą i marynatą, a następnie dusić pod przykryciem na małym ogniu. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Śmietanę wymieszać z pozostałą mąką i dodać razem z koncentratem pomidorowym do mięsa. Miękkie mięso wyjąć na półmisek i zalać powstałym sosem. SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    chętnie spróbowałabym takiego mięska;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pewnie smaczne jest to mięsko nigdy nie jadłam mięsa z dzika

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !