Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź w sosie chrzanowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kremówka 6 łyżek
chrzan ze słoika 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
filety śledziowe 6 w oleju
natka pietruszki 1 siekana
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź w sosie chrzanowym

Jajka siekamy drobniutko.
Dodajemy natkę pietruszki, sok z cytryny, śmietanę, majonez.
Doprawiamy solą, pieprzem, szczyptą cukru i jeszcze dodajemy chrzan.
Mieszamy dokładnie i odstawiamy do lodówki na 3 godziny.
Układamy kawałki śledzi na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty i polewamy sosem.
Schładzamy pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krysia50 13.06.2012 20:55
smaczny śledź

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak