Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CHŁODNIK SPORTOWY

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier puder 100 gram
czekolada w proszku 50 gram
rodzynki 100 gram
żółtko jajek 6 sztuk
śmietanka 1/2 litra
mleko 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: CHŁODNIK SPORTOWY

Mleko połączyć ze śmietaną, dokładnie wymieszać i zagotować. Żółtka utrzeć z czekoladą w proszku i cukrem, następnie do żółtek powoli wlać gorący wywar z mleka i śmietany, cały czas mieszając (najlepiej trzepaczką). Naczynie z masą wstawić do większego garnka napełnionego wodą i zacząć go podgrzewać, nie doprowadzając do wrzenia. Podgrzewać do czasu aż chłodnik zgęstnieje. Na koniec dodać rodzynki. Najlepiej smakuje z biszkoptami. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 19.01.2013 09:47
ale słodkości,smaczne
Izabela28 16.09.2011 21:12
ciekawy przepis; coś nowego:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak