Sposób przygotowania

Mleko połączyć ze śmietaną, dokładnie wymieszać i zagotować. Żółtka utrzeć z czekoladą w proszku i cukrem, następnie do żółtek powoli wlać gorący wywar z mleka i śmietany, cały czas mieszając (najlepiej trzepaczką). Naczynie z masą wstawić do większego garnka napełnionego wodą i zacząć go podgrzewać, nie doprowadzając do wrzenia. Podgrzewać do czasu aż chłodnik zgęstnieje. Na koniec dodać rodzynki. Najlepiej smakuje z biszkoptami. SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    ciekawy przepis; coś nowego:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    ale słodkości,smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !