Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

NÓŻKI CIELĘCE GOTOWANE

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nóżki cielęce 4 sztuki
chrzan tarty 40 gram
śmietana 100 ml
włoszczyzna 250 gram
ketchup 50 gram
tłuszcz
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: NÓŻKI CIELĘCE GOTOWANE

Nóżki sparzyć wrzątkiem. Następnie ugotować. Warzywa dokładnie umyć, obrać, pokroić i dodać do gotujących się nóżek. Pod koniec gotowania osolić. Z miękkiego mięsa usunąć kości, ułożyć na półmisku. Śmietanę dokładnie rozmieszać z chrzanem i powstałym sosem polać nóżki. Na wierzch skropić ketchupem i tłuszczem. Całość zapiec w piekarniku. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak