Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zraziki wołowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina
ogórki kiszone
musztarda
marchewka
seler
por
papryka mielona
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zraziki wołowe

Mięso rozbić na płaty, posypać pieprzem i solą, posmarować musztardą. Ogórki pokroić w słupki, cebulę obrać przekroić wzdłuż. Na mięsie układać plastry boczku, ogórka i cebuli, zwinąć, spiąć wykałaczkami. Obsmażyć na oleju, ułożyć w rondlu, podlać wodą, wrzucić przyprawy. Na atelni przyrumienić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać do duszących się zrazów. Wrzucić startą na tarce marchewkę, selera, i pokrojonego pora. Dusić aż mięso będzie miękkie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 26.02.2013 01:32
Moje ulubione
Łukasz15 16.06.2012 08:01
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak