Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Górski przekładaniec

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ugotowanych ziemniaków 1 kg
mąka ziemniaczana - -
jajko 1
startego żółtego sera 5 dag
Kucharek przyprawa do potraw - -
sól - -
pieprz - -
Zioła prowansalskie suszone Prymat - -
olej - -
pomidor 1
cebula 1
boczku 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Górski przekładaniec

Ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę. Włóż do miski, równo uklep, podziel nożem ćwiartki. Jedną ćwiartkę masy ziemniaczanej wyjmij z miski. Wsyp tyle mąki, by zastąpiłaodłożone ziemniaki. Dołóż wyjętą wcześniej część masy. Wbij jajko oraz wsyp starty żółty ser. Masę dopraw do smaku kucharkiem, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Starannie wyrób. Formuj w reku niewielkie owalne kotlety. Obtaczaj je w bułce tartej i smaż na złoto na rozgrzanym oleju. Pomidor i obraną cebulę pokrój w plastry. Boczek pokrój w cienkie plastry, a potem zrumień na suchej patelni. Kotleciki przekładaj posolonymi pomidorami, cebulą oraz boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 11.03.2011 11:15
fajne musi to byc
Babciagramolka 10.03.2011 18:09
Zapiekanki zawsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak