Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki podwójnie kokosowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pół kg
woda 1 szkl
mleko 1,5 szkl
drożdże 3 dag
cukier pół szkl
wiórki kokosowe 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki podwójnie kokosowe

Mleko i wodę podgrzewamy, mieszamy z cukrem i rozpuszczamy drożdże. Kiedy zaczną rosnąć, dodajemy resztę składników, wyrabiamy rzadkie ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość lekko rozgrzewamy patelnię, wrzucamy na nią odrobinę oleju kokosowego i kiedy się rozpuści łyżką nakładamy ciasto formując racuszki. Pieczemy na złoto z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 20.10.2015 20:28
ładnie podane
Zoso 27.06.2011 20:48
fajne śniadanie
dorota20w 16.05.2011 18:47
dziekuję :)
romanrafal
romanrafal 10.05.2011 18:39
cudo
cukiereczek 14.03.2011 15:28
Oj zjadłabym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak