Sposób przygotowania

Patelnię mocno rozgrzej. Wsyp wiórki kokosowe oraz posiekane migdały, mieszając zrumień je. Przesyp na talerzyk i odstaw do wystudzenia. Zupełnie zimne migdały i wiórki kokosowe wymieszaj z dżemem morelowym oraz cynamonem. Jabłka umyj, wytrzyj do sucha. Zetnij wierzchy, a następnie łyżeczką usuń środki z pestkami, uważając by nie uszkodzić ścianek owoców. Wydrążone jabłka napełnij przygotowanym farszem. Przykryj odkrojonymi wcześniej wierzchmi. Przygotuj cztery duże kawałki folii aluminiowej. Na każdym postaw jabłko, posmaruj je łyżeczką stopionego masła. Szczelnie zawiń. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz 40 min.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !