Sposób przygotowania

Drożdże rozmieszać z wodą i cukrem, kiedy zaczną rosnąć połączyć zresztą składników i wyrobić ciasto. Podzielić je na 3 równej wielkości kule, przykryć ściereczką i zostawić do wyrośnięcia na 30 min. Kulę ciasta rozwałkować na czystej powierzchni oprószonej mąką na grubość kartki papieru. Przełożyć na wysmarowany masłem pergamin do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniku do 250 stopni przez 5 minut. Ja (ponieważ mi się śpieszyło do gotowego chleba) upiekłam chlebek na rozgrzanej, suchej patelni, po minucie z obu stron – ważne jest bowiem by zachował swoją miękkość(z podanych składników wyszło mi 16 małych chlebków lawasz z patelni)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !