Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serki homogenizowane (waniliow 4 sztuki
śmietana 30% 1 mała
biszkopty okrągłe 1 paczka
owoce 20 dag
galaretka czerwona 1 szt.
galaretka żółta 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno.

Żółte galaretki rozpuścic w szklance przegotowanej gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia.Czerwone galaretki rozpuszczamy w 1/2 litra wrzącej wody.Spód tortownicy wykładamy biszkoptami.Kremówkę ubijamy,dokładnie mieszamy z serkami waniliowymi i ostudzoną żółtą galaretką.Miksujemy na jednolitą masę ,wylewamy na biszkopty.Masa musi stężec.Na wierzch układamy owoce i zalewamy tężęjącą czerwoną galaretkę.Odstawiamy do lodówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 16.11.2011 19:00
fajny serniczek
Robert10 05.09.2011 15:25
mniam
MAR3STA 02.04.2011 23:09
super sernik!
Krystyna32 13.03.2011 08:37
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak