Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy wołowe z chrzanem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowiny 4 plastry
jabłka 4
cebule 2
tartego chrzanu 4 łyżki
żórawiny 4 łyżki
białego wytrawnego wina 4 łyżki
sól - -
pieprz - -
bulion 1 szklanka
filet z indyka pieczony lub wędzony 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy wołowe z chrzanem

Wołowinę rozbij, przypraw oraz posmaruj chrzanem. Jabłka potnij na cząstki. Gotuj 3 min w posolonej wodzie. Odcedź. Cebule obierz, posiekaj. Na płatach mięsa połóż szynkę oraz ok 1/3 jabłek. Zwiń. Zrazy obsmaż na oleju, podlewając je winem oraz bulionem. Dodaj gożdziki. Duś ok 45 min. Na 10 min przed końcem duszenia dołóż cebule, pozostałe jabłka oraz żurawinę. Sos przypraw do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak