Sposób przygotowania

Kurczaka umyj, natrzyj 2 roztartymi ząbkami czosnku. Oprósz solą i pieprzem. Podziel na 6 części. Włóż do brytwanki, skrop połową oleju. Piecz ok 45 min w temperaturze 200 st C. Oczyść i obierz warzywa. Cebulę i pozostały czosnek posiekaj. Ziemniaki i selerpokrój w grubą kostkę, paprykę w paski, a cukinię i marchewkę w talarki. W garnku rozgrzej pozostały olej, zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj paprykę, seler, ziemniaki i marchewkę. Smaż 5 min. Dodaj koncentrat pomidorowy i wino. Warzywa przypraw solą oraz pieprzem. Duś 15 min. Na 5 min przed końcem duszenia dodaj plasterki cukinii. Pieczonego kurczaka podajemy z warzywami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !