Sposób przygotowania

Mleko mocno podgrzać. Zaparzyć kawę (nie może być fusów)- ja przelewam kawę przez filtr. mleko spienić spieniaczem do mleka (można też je ubić), wlać do wysokiej szklanki mleko oraz powstała piankę. Kawę wlać do takiego naczynia, by móc ją delikatnie wlać na mleko. Lekkim strumieniem wlać kawę na piankę od mleka, powoli, aż \'siądzie\' na warstwie mleka. Łyżeczką poprawić piankę i już można delektować się wyjątkowym smakiem kawy Latte :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Uwielbiam!!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ale pięknie i profesjonalnie zrobione.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !