Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka marynowana w oliwie

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 4 szt.
papryka żółta 4 szt.
biały ocet winny 1 łyżka
oliwa 1/2 litra
cukier 1 łyżeczka
groczyca 1 łyżeczka
czosnek 8 ząbków
pieprz ziarnisty 3-4 szt.
sól do smaku
bazylia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: papryka marynowana w oliwie

Paprykę pokroić w szerokie pasy, zalać na 4minuty osolonym wrzątkiem, osączyć. Do oliwy dodać ocet i przekrojone na pół ząbki czosnku, wsypać cukier, dodać gorczycę i pieprz. Oliwę z przyprawami podgrzać, zalać paprykę, odstawić na noc. Następnego dnia paprykę przełożyć do słoików, posypać posiekaną bazylią. Zalewę ponownie podgrzać. Wlać do słoików tak, aby całkowicie zakryła paprykę. Słoiki mocno zakręcić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksandra16 15.08.2012 20:03
apetycznie wyglada
angelika14 07.11.2011 19:44
smaczne, szybkie i cudowne, mogłabym jeść codziennie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak