Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe z szynką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 70 dag
szynka wędzona 30 dag
wino białe wytrawne 120 ml
bulion 250 ml
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe z szynką

Schab kroimy na 6 kotletów i lekko rozbijamy. Następnie oprószyć przyprawami.
Każdy kotlet zawinąć w plaster szynki i spiąć wykałaczką.
Obrumienić kotlety na oleju ze wszystkich stron. Przełożyć do garnka, podlać winem i bulionem.
Dusić do miękkości.
Podawać z ziemniakami lub ryżem, polanym sosem z duszenia, posypać koperkiem i do tego ulubioną sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 09.10.2012 14:19
Pyszne kotlety.
madzialena19 27.05.2012 22:14
smaczny schabowy
wojr63 09.05.2012 23:20
musi być pyszne
halina16 27.04.2012 22:54
exstra schabowe- niebo w "gębie"
SyMiki 27.03.2011 21:11
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak