Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort piernikowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
żółtko jajek 3 szt
masło 2 łyżki
miód 2 łyzki
cynamon 1 łyżeczka
goździki mielone 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 szt
mąka pszenna 3 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Tort piernikowy

Miód utrzeć z cukrem i żółtkami,pół godziny potem dać wszystkie składniki (mąkę wymieszaną z proszkiem,z białek ubić pianę). Wymieszać i piec w nie za bardzo gorącym piecu po czym wystudzony już piernik ubrać jak tort.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 22.11.2011 10:38
muszę spróbować
KasiaK90 24.07.2011 18:05
super przepis
kotlet 17.04.2011 23:15
brzmi świetnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak