Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 szt
mąka 3 łyżki
sól do smaku
masło 3 łyżki
grzyby 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z grzybami

Grzyby obgotować i osączyć, podsmażyć na połowie masła, przyprawić. Żółtka rozetrzeć z solą i mąką. Białka ubić, połączyć z masą żółtkową. Masło rozgrzać, wyłożyć część ciasta. Gdy omlet się zarumieni, zdjąć z patelni, na połowie ułożyć grzyby, ułożyć na połowie i trzymać w cieple. W ten sposób usmażyć omlety z reszty ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 25.10.2012 13:35
uwielbiam omlety ale z grzybami jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak