Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks z bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 g
cukier 250 g
jajko 5 szt.
masło 250 g
cukier wanilinowy 1 szt.
proszek do pieczenia
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Keks z bakaliami

Masło ubić z cukrem, dodając po jednym jajku. Wmieszać mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia. Rodzynki włożyć do wrzącej wody na 5 minut, odsączyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Większe bakalie pokroić na mniejsze kawałki, obsypać je w mące, aby nie opadły w cieście podczas pieczenia. Całość włożyć do wysmarowanej blaszki i upiec na złoty kolor w 160°C przez 50-60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 17.08.2011 11:55
super :)
Neetka90 17.08.2011 11:55
super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak