Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z szynki w czerwonym winie:)

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka bez kości 80 dkg
tłuszcz do smażenia
marynata
sok z cytryny 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól
estragon 1/2 łyżeczki
wino czerwone wytrawne 3/4 szklanki
tymianek 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z szynki w czerwonym winie:)

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę,następnie łączymy go z pozostałymi składnikami marynaty.Szynkę kroimy w 1 1/2 cm plastry a następnie na kwadraty o boku około 2 cm.Każdy kawałek leciutko zbijamy tłuczkiem,wkładamy do marynaty i odstawiamy na kilka godzin.Wyjmujemy,nadziewamy na szpadki i smażymy na gorącym tłuszczu.Podajemy z ryżem i surówką:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 21.01.2012 13:23
super
iza15 22.12.2011 14:30
ciekawe
gacopierz23 06.11.2011 13:16
smaczne
piotereq 09.05.2011 09:23
dobre
Elżbieta17 04.05.2011 13:41
Smaczne takie szaszłyki:)
Justyna Jussstiii 27.03.2011 13:03
super
RenataZ-et 24.03.2011 23:05
Wyborny smak
Ania67 22.03.2011 14:35
rewelka
Haneczka1 10.03.2011 22:34
pyszne, takie cuda na patyku to ja lubię :)
Dorota76 10.03.2011 12:11
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak