Sposób przygotowania

Drożdże pokruszyć do miski, zalewać mlekiem podgrzanym, dodać 2 łyżki cukru i troszkę mąki. Odstawić, aby rozczyn na około 20 minut. Następnie dodajemy pozostały cukier, cukier waniliowy, szczyptę soli, jajko, oliwę i wyrabiając dodajemy małymi ilościami mąkę oraz żółtka, mieszamy odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Nabieramy łyżką i na każdy krążek nakładamy łyżeczkę konfitury, zlepiamy, formując pączka. Pączki zostawiamy na podsypanej mąką stolnicy - do momentu, aż zwiększą nieco swoją objętość. Pączki smażymy na oleju.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    poproszę jednego
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !