Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta śledziowa według Agi

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 10 dkg
cebula 1/2 sztuki
jabłko winne 1/2 sztuki
żółtko jajek 1 gotowane
Kolendra cała Prymat 1/2 łyżeczki mielonej
śledzie 2 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta śledziowa według Agi

Śledzie po wymoczeniu czyścimy,dzielimy na filety,wybieramy ości i zdejmujemy skórę,po czym mielimy w maszynce z ugotowanym żółtkiem i obranymi cząstkami jabłka..Cebulę obieramy i trzemy na szklanej tartce aby nie była gorzka.Masło ucieramy na puszystą masę,dodajemy zmielone śledzie,żółtko,jabłko i startą cebulę oraz kolendrę i pieprz do smaku..Całość dalej ucieramy na jednolitą masę.Podajemy z pieczywem.Smacznego:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 03.03.2012 20:40
fajna
KasiaK90 30.12.2011 10:18
pycha
kulek 11.07.2011 12:43
dobre
Justyna Jussstiii 27.05.2011 13:37
super pomysł
ronald88 02.05.2011 07:51
smaczne
Dorota59 20.03.2011 12:26
coś dla mnie-uwielbiam śledziki pod każdą postacią
Edyta38 14.03.2011 20:55
pyszna napewno
alaaa 13.03.2011 19:36
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak