Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dzem z wisni

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 1,5 kg
cukier 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: dzem z wisni

wisnie umyc i wypestkowac, zasypac cukrem i odstawic na kilka godzin, gdy wydziela sok, powoli ogrzewac do wrzenia, zebrac piane z wierzchu, odstawic na kilka godzin, nastepnie dzem dogotowac do uzyskania wlasciwej gestosci, goracy nakladac do opakowan i uszczelnic

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 20.01.2013 19:36
pyszny, robię taki corocznie i szybko znika z pólek
dorotka0000025 18.11.2012 14:52
dziekuje za mile komentarze
dorotka0000025 18.11.2012 14:52
dziekuje za mile komentarze
cooleczka 04.03.2012 11:25
mój ulubiony:) a ten ma taki kuszący kolor :)
motomaniak 11.12.2011 13:46
ja lubie na siadanko do kakao
gusia1000 24.11.2011 21:24
Robię taki i polecam.
dorotka0000025 17.11.2011 12:32
w sam raz do herbatki na zimowa pore ;-)
Magdalena1110 09.10.2011 11:34
pycha
PaniMISIOWA 25.09.2011 07:42
jeszcze nigdy nie robiłam, chyba sie skuszę :-)
marta1371 17.08.2011 23:19
Lubię taki dżemik
anja3107 23.04.2011 23:16
fajny
Edyta38 05.04.2011 20:27
przydatna rzecz taki dzemik:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak