Sposób przygotowania

Karpia czyścimy, płuczemy dokładnie i kroimy na małe kawałki.
Zagotować 1 litr wody z połową soku z połowy cytryny, solą i cebulą pokrojoną w plasterki, liściem laurowym, goździkami i rodzynkami.
Do tej zalewy wkładamy kawałki karpia i gotujemy na małym ogniu około 20 minut.

Mielimy pierniki i dodajemy do ugotowanego karpia, mieszamy gotując jeszcze 5 minut.

Kawałki karpia układamy na półmisku, polewamy sosem z gotowania i schładzamy.
Podajemy na zimno.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    Warto wypróbować.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    już niedługo będzie wigilia
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Interesujący sposób przyrządzania :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczna rybka :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !