Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kuskus z miętą i pestkami granatu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kuskus 250 gramów
oliwa 2 łyżki
mięta 1 pęczek
granat 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
syrop klonowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kuskus z miętą i pestkami granatu

Kuskus wsypujemy do miski, dodajemy oliwę i syrop klonowy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zalewamy wrzątkiem tak, aby powierzchnia wody była około 1,5cm ponad kaszą. Przykrywamy i odstawiamy na 5 min. Następnie dodajemy posiekaną miętę i pestki granatu. Mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 12.11.2012 13:31
uwielbiam dania z kuskusem;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak