Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj z imbirem z parowaru

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z mintaja 2
imbir 7 plasterków
marchewka 2
brokuł 1/2
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj z imbirem z parowaru

Filet mintaja rozmrażamy i skrapiamy sokiem z cytryny. Posypujemy przyprawą do ryb i kładziemy na wierzch 3-4 plasterki imbiru (jeśli chcemy potem również ten imbir zjeść musimy wcześniej go obrać ze skórki). Tak przygotowaną rybę układamy w parowarze w towarzystwie plasterków marchwi i różyczek brokułu. Parzymy ok. 20 minut. Przed podaniem można skropić oliwą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 08.09.2012 10:06
świetne
Motorek 06.07.2012 07:54
super
kasienka23 16.04.2012 12:07
pyszne i zdrowe
Grażyna13 15.03.2012 09:37
Pyszne danie :)
aginaa 17.03.2011 09:54
bardzo pomyslowe
pacpaw 11.03.2011 19:31
parowar elektryczny mam, ale na takiej wkładce też idzie zrobić tak samo :o)
Jolanta_P-S 11.03.2011 18:55
ja mam specjalna nakładkę na garnek, to o taki parowar ci chodzi? Czy masz cos specjalnego? Kurczę muszę zacząć ją wykorzystywać!
iwa643 11.03.2011 07:06
nie wolno mieszać brokuła z rybą morską w jednym posiłku ,ryba traci swoje wszystkie właściwości \")
iwa643 11.03.2011 07:05
super
Katarzyna/kate1980 10.03.2011 20:41
super pomysł szkoda że nie mam parowaru
pacpaw 10.03.2011 10:10
a no mam :o)
ben-ka 10.03.2011 10:01
Masz parowar? takie jedzono ,to zdrowe jedzonko:)
halinka1011 10.03.2011 09:33
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak