Sposób przygotowania

Filet mintaja rozmrażamy i skrapiamy sokiem z cytryny. Posypujemy przyprawą do ryb i kładziemy na wierzch 3-4 plasterki imbiru (jeśli chcemy potem również ten imbir zjeść musimy wcześniej go obrać ze skórki). Tak przygotowaną rybę układamy w parowarze w towarzystwie plasterków marchwi i różyczek brokułu. Parzymy ok. 20 minut. Przed podaniem można skropić oliwą.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Masz parowar? takie jedzono ,to zdrowe jedzonko:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    a no mam :o)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super pomysł szkoda że nie mam parowaru
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    super
  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    nie wolno mieszać brokuła z rybą morską w jednym posiłku ,ryba traci swoje wszystkie właściwości \")
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    ja mam specjalna nakładkę na garnek, to o taki parowar ci chodzi? Czy masz cos specjalnego? Kurczę muszę zacząć ją wykorzystywać!
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    parowar elektryczny mam, ale na takiej wkładce też idzie zrobić tak samo :o)
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    bardzo pomyslowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszne danie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    pyszne i zdrowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika58

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !