Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata musztardowo-miodowa do karkówki

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód prawdziwy 1 łyżka
ocet balsamiczny 1 łyżka
Musztarda sarepska Prymat 3 łyżeczki
oregano 10 listków
czosnek ząbki 3
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
sos sojowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata musztardowo-miodowa do karkówki

Czosnek kroimy i ucieramy w moździerzu z oregano oraz paprykami słodką i ostrą. Miód łączymy z octem, musztardą i sosem sojowym. Dodajemy składniki z moździerza i całość dokładnie mieszamy. Taką marynatą smarujemy plastry karkówki i odkładamy na minimum 3 godziny do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 26.05.2012 21:59
robię podobnie
ewaa 09.11.2011 20:56
super
Grażyna13 17.08.2011 13:10
Wypróbuję na pewno :)
edyta44 15.07.2011 20:21
super
Magdalena/26Mooi 30.04.2011 08:46
Swietna!
aginaa 17.03.2011 09:55
pychota
Monika193
Monika193 15.03.2011 16:39
koniecznie wypróbuję
pacpaw 10.03.2011 19:02
polecam. karkówka świetnie przeszła marynatą i smakowała wybornie
Misiek1 10.03.2011 09:45
mięso w takiej marynacie musi smakować super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak